fredag 6 maj 2011

Sjukhusvistelse

Natten mellan tis-ons hade W en tuff natt med tråkig hosta och lite sömn..  gick Under morgonen blev lillis mycket sämre. Martin ringde vårdecentralen i Gamleby och fick inte någon tid förrän på eftermiddagen- typiskt. Vi tog istället beslutet att åka till akuten eftersom W hade fått stora problem med sin andning.
Där blev vi mycket bra emottagna och skickades direkt till barnmottagningen på sjukhuset där de omedelbart hjälpte W att få syrgas samt att få medicin att inhalera. Läkarna agerade väldigt fort och det kändes jätte tryggt eftersom W hade försämrats under bilfärden.

W blev inlagd över natten och fick jätte bra hjälp. Han har varit en jätte duktig liten kille och det var så kul att se hur han piggnade på sig. Vi gillar ju spralligt bus.. Så nu är vi hemma och vi har fått med oss mediciner samt diagnosen förkylningsastma. Han ska nu varje dag ta sin medicin och hittills har det gått jätte bra. Han grät lite när i "provade" hemmamedicinen på sjukhuset men nu när vi tagit den hemma så går det jätte bra. I morse fnittrade han lite när vi satte masken över näsan och munnen likaså nu ikväll - doktorn sa att det r vanligt att barn fort lär sig att detta är något skönt och det hade han ju rätt i..

Bra är nu att vi framöver kommer skippa vårdcentralen i Gamleby helt och istället vända oss till barnmottagningen i Västervik - enl. deras rekomendation.

Vi har ju tyckt att W har visat tendenser på detta sedan ca. 6 mån ålder och därför vänt oss till vårdcentralen vid varje förkylningstillfälle.. Kan ni tänka er att en doktor gav oss rådet att ge W te.. just det TE.. till och börja med hade inte denna doktorn det jätte lätt med språket vilket jag i vanliga fall inte har några problem med - men när man har detta jobb så är det ju viktigt att man kan bli förståd.. och jag när jag kom hem kollade ju givetvis upp (även om mitt sunda redan förstod det) att te kan man inte ge barn på drygt 6 månader.. Jag gick ju då efter ett par dagar tillbaka till vårdcentralen för att ifrågasätta.. och då säger doktorn.. Å nej inte te.. varmt, varmt vatten, kanske lite smaksatt för att barnet ska bli intreserad och dricka..

Så Gamleby vårdcentral - många visste det säkert redan men nu vet även vi  - är skit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar