lördag 12 mars 2011

Uppdatering 3

Valet av fasad är nu gjort men sedan frågar man sig då.. vad kan vi mer ändra och påverka? Jag ställde givetvis frågan till vår säljare och svaret vi fick var:

När man valt ett hus ur Eksjöhus egnahemserie så är möjligheten och ändra husets planlösning mindre än om du väljer ett hus från Eksjöhus katalogserie.
Det är i sin tur aledningen att husföretaget kan hålla ner priset något.
Det låter ju faktiskt ganska tråkigt eller hur?
Viktigt att poängtera är att kvalitet och standard är hög, vi har varit i kontakt med husföretag som säljer de billigaste varianterna och de går inte och jämnföra.. enligt oss.

Tur är då att vi hittade ett hus med en planlösning som vi tidigare tittat på. Måtten på rummen kanske inte är exakta men det är bra så nära.
Positivt är att detta hus är 2-plan.. v.s full takhöjd på hela övervåningen och i sovrummen har vi fönster från två håll vilket ger ett mycket ljust och luftigt intryck.
Vi hade inte så mycket som vi ville ändra - vi förstod egentligen direkt att det bästa var och försöka göra det optimala av den planlösningen som fanns.
Vi har breddat en vägg, samt satt för en dörr mellan hall och tvättstuga samt gjort några ändringar vad det gäller fönster men mer blev det inte och vi känner oss helt nöjda.

Det vi också har bestämt oss för att bygga är en carport med ett stort förråd!

Nedan har jag laddat upp lite bilder på planlösningen - de är inte jätte bra men ni föstår nog..
Planlösning bottenplan
Planlösning ovanplan



Carport

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar